34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Brasovul si Premiile Emmy

Ce legatura ar putea avea Brasovul cu Premiile Emmy? Aparent nici una. Dar daca aruncam un ochi in lumea filmului, descoperim ca totusi, o legatura exista. Si inca una recenta si importanta.

Pentru prestatia sa din productia “The Hatfields and McCoys”, Kevin Costner a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor principal. width=In cadrul ceremoniei de acordare a premiilor Emmy, actorul a tinut sa multumeasca romanilor si in special brasovenilor. El a multumit si echipei de filmare (Castle Film) care a fost de ajutor. width=Iata aici un link unde puteti sa urmariti discursul lui Kevin Costner:

 http://www.youtube.com/watch?v=k-E8R9I8eyQ

De ce le-a multumimt brasovenilor? Pentru ca filmarile pentru aceasta miniserie s-au realizat in mare parte in zona Brasov. In Cheisoara, langa Rasnov a fost reconsituita o distilerie rustica de cognac din anii 1800 ai Americii. Pregatirea decorurilor a durat mai mult de o luna, iar cel care s-a ocupat de acest aspect este cabanierul Ion Adamuta, salvator montan la Salvamont Rasnov. Cabanierul a realizat şi decorurile pentru «Cold Mountain» (cu Nicole Kidman si Jude Law) – film turnat în aceeaşi locaţie. width=Pentru miniseria “The Hatfields and McCoys”, Ion Adamuta a realizat casele, puşcăria, gaterul, spânzurătoarea si tot ce mai era necesar pentru a aduce la viata atmosfera din Virginia, din timpul Razboiului de secesiune. width=Totul a fost facut din lemn, imbinat doar cu cuie si facut in asa fel incat sa para a fi vechi. Desi se depune foarte mult efort pentru a realiza totul sa fie cat mai veridic, toate decorurile se vor distruge dupa terminarea filmarilor din cauza drepturilor de autor.

 Pentru ca filmul reda o perioada cand nu existau masini, a fost nevoie si de cai. Acestia provin din herghelia de la Rasnov si au fost inchiriati 20 de cai si 2 catari. width= width=Productia „The Hatfields and McCoys” s-a filmat până pe 29 octombrie 2011 la Râşnov. Kevin Costner a fost cazat in Poiana Brasov, asa ca va asteptam la Hotel Alpin care se afla chiar in Poiana Brasov, pentru a avea sansa de a va plimba pe locurile unde a locuit timp de cateva luni faimosul actor sau pentru a va plimba cu trasura trasa de caii vedeta din herghelia de la Rasnov.
 width=

Surse:

 http://www.youtube.com

 http://www.imdb.com

 http://www.bzb.ro

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Caii_vedeta_de_la_Rasnov_se_pregatesc_de_noi_filmari-_Aflati_ce_vedeta_va_filma_in_Romania_0_599340482.html

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Kevin-Costner-cazat-Poiana-Brasov_0_563344135.html

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/kevin-costner-multumit-romani-premiul-emmy-415475.html