34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Black Friday

 width=Dupa ce romanii au imprumutat de la americani Valentine’s Day si Holloween, iata ca am mai adoptat un eveniment.  Este practic imposibil sa nu fi auzit cel putin la televizor despre “Black Friday” (Vinerea neagra). Black Friday este numele dat in America zilei ce urmeaza dupa Thanksgiving day (Ziua Recunostintei) si reprezinta startul cumparaturilor pentru sarbatori. Varianta britanica a acestei zile este Boxing Day, dar aceasta are loc a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie.

Prima data a fost folosit in Philadelphia si era folosit de Politie pentru a descrie traficul infernal de masini si pietoni de dupa Ziua Recunostintei. Termenul a inceput sa fie utilizat cu sensul de promotii inainte de 1961 si a depasit barierele orasului Philadelphia in jurul anului 1975. Mai tarziu, a inceput sa fie utilizata si o alta explicatie: Black Friday este punctul in care comerciantii incep sa aiba profit sau sunt “in the black” (inregistreaza profit). width=Mai exact, in “Vinerea neagra”, comerciantii care doresc deschid magazinele la miezul noptii sau mai tarziu si atrag clientii cu numeroase promotii, uneori chiar si de 80%. Reducerile semnificative pe care comerciantii le practica sunt foarte atractive pentru cumparatori, ceea ce duce chiar si la violenta, arestari si decesuri. O femeie isi dorea sa ajunga la raftul cu Xbox-uri. Pentru ca aglomeratia era foarte mare si nu reusea sa se apropie de locul dorit, femeia a scot din poseta un spray paralizant si a inceput sa isi croasca drum prin multime. A reusit sa ajunga la produs si victorioasa s-a indreptat catre casa. Aceasta intamplare a avut loc in Los Angeles, intr-un magazine Walmart, in seara de dinainte de Black Friday.

 width=Un alt eveniment nefericit s-a petrecut in Valley Stream, New York, in fata unui magazin Walmart, o multime de 2000 de cumparatori a inceput sa devina nerabdatoare in timp ce astepta deschiderea usilor magazinului, programata pentru ora 5. In momentul in care usile s-au deschis, toata acea multime s-a impins catre intrarea in magazin, calcand in picioare si ducand la moartea unui tanar de 34 de ani. Lista cu intamplari de acest gen este foarte lunga, din nefericire. width=In ultimii ani a aparut un trend de a incepe aceasta promotie de joi, astfel Black Friday incepand din Black Thursaday (Joia neagra), in Ziua Recunostintei. Un alt termen din ce in ce mai intalnit este Cyber Friday pentru varianta online a acestei zile.

 

Hotelul Alpin din Poiana Brasov nu practica Black Friday pentru ca la noi mereu sunt oferte atractive. Astfel, nu trebuie sa asteptati o zi anume pentru a beneficia de lux la preturi convenabile. width=Surse:

http://www.businessmagazin.ro

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Friday_(shopping)

 

http://www.walletpop.ca/blog/2012/11/21/5-things-you-shouldnt-buy-on-black-friday/

http://funnyshare.org/post/28298/black-friday-2012-meme-black-friday

http://www.digitaltrends.com/buying-guides/black-friday-deals/