34 °CPoiana Brașov
Imagini live

8 MARTIE

 width=

Cati dintre voi stiu cu adevarat semnificatia zilei de 8 Martie?
Cati dintre voi stiu ce se sarbatoreste in aceasta zi?

Recunoasterea oficiala a venit din partea Adunarii Generale a ONU care a fixat data de 8 martie “Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala”.
Pe plan international, ziua de 8 martie este cunoscuta ca Ziua Internationala a Femei, a celor care au luptat pentru ca noi femeile, sa avem astazi drepturi egale, drept de vot, dreptul la educatie, la asistenta sociala, contraceptie, drept la proprietate si la divort.

Ziua Internationala a Femeii a fost introdusa in sarbatorile culturale din numeroase tari. Desi initial a avut un debut socio-politic, ziua de 8 martie s-a transformat treptat, pentru a fi astazi mai ales o zi in care barbatii isi exprima dragostea si afectiunea pentru femei.

Ziua de 8 martie este considerata drept prima sarbatoare a primaverii in multe tari.

 width=

In tarile baltice, pe 8 martie se pune mai mult accent pe Ziua Mamei. Copii daruiesc mici cadouri si flori mamelor (ne aducem aminte cu totii de felicitarile pe care le faceam in clasele primare si de emotia care ne domina pana la inmanarea felicitarii).
Tot in aceasta zi, barbatii ofera flori femeilor care le sunt aproape, in semn de multumire, respect si iubire.
Stiati ca in China, de exemplu, femeile au liber dupa-amiaza?

Simbolul mondial al acestei zile este laleaua, fiind apreciata pentru delicatete si popularitate.

Se spune ca Ziua Mamei isi are originile in Grecia Antica, in festivalul dedicat mamei tuturor zeilor si zeitelor din Olimp, Rhea, zeita pamantului. Aceasta era sotia lui Cronos (zeul timpului) si mama tuturor zeilor si zeitelor din Olimp.
In perioada anilor 1600, in Anglia, se celebra „Sambata mamelor” in saptamana a patra a postului Pastelui. In acea vreme, majoritatea oamenilor era formata din saracii care lucrau pentru cei bogati, iar cu ocazia Zilei mamei, ei o celebrau in caminul  stapanului lor, iar mamele aveau permisiunea de a o petrece alaturi de persoanele dragi.
Odata cu aparitia crestinismului, „Mama Biserica” a inlocuit treptat „Mama Zeita”, prin ceremonii pentru cinstirea Mariei, mama lui Iisus Hristos.

 

Voi cum petreceti 8 Martie?
Ce parere aveti despre oferta hotelului nostru?
Carei femei nu i-ar surade idea petrecerii unei zile la Spa, o zi plina de rasfat si relaxare? A devenit masajul un cuvant tabu?
Pentru multe femei acesta este doar un vis, un vis care poate deveni realitate la Alpin Vitarium Spa!
 width=

http://www.youtube.com/watch?v=ixHf8hpXkPY&feature=player_embedded#!